Kışın tezgâhları süsleyen ve büyük küçük herkesin severek tükettiği meyvelerden biridir. Lezzetiyle ve aromasıyla bilinen bu meyvenin sağlık için birçok faydası vardır. Şimdi sizle…

Kışın tezgâhları süsleyen ve büyük küçük herkesin severek tükettiği meyvelerden biridir. Lezzetiyle ve aromasıyla bilinen bu meyvenin sağlık için birçok faydası vardır. Şimdi sizlere bu mükemmel besin hakkında önemli bilgiler paylaşacağım.
Nar (Punica granatum), (Lythraceae) familyasından olup, içinde binlerce etrafı sulu torbayla sarılmış çekirdek halinde bulunan, hafif ekşi ve mayhoş bir tada sahip olan meyve çeşididir. Ilıman iklimlerde yetişen ve çok eski yıllardan beri bilinen bir meyvedir. Nar geçmişten beri bereketin, bolluğun, zenginliğin ve sağlığın simgesi olarak kabul edilmiştir. Meyve olarak tüketildiği gibi, tatlılarda garnitür olarak kullanılmakta ve nar ekşisi olarak da bir çok yemek çeşidinde de kullanılmaktadır.
Nar, kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden bir tanesidir. Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. Yapısında A ve C vitamini, niasin, potasyum ve posa (lif) bulunmaktadır. Şifa deposu olarak bilinen bu besinin en önemli özelliklerinden biri de antioksidan olmasıdır. Yapısında ellagik asit olan antioksidan bileşiği bulunmaktadır. Bu sayede vücudumuzu serbest radikallere karşı korumakta, bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve kansere karşı koruyucu etki oluşturmaktadır. Besin değeri açısından 100 g nar, 82.3 g su, 16 g karbonhidrat, 4 mg C vitamini ve 259 mg potasyum içermektedir. Küçük boy narın yarısı 1 porsiyon meyve karşılığı olarak gelmektedir ve yaklaşık 60 kkal’dir.
Tohum
Sendeki İslâm ve îman ödünç olmasın. Senin Allah’tan korkun, orucun, namazın ve seher vakitlerindeki uykusuzluğun ancak …
Tohum
Hepimiz alışveriş ediyoruz ve birbirimizi alışverişe dâvet ediyoruz. Yeniçağın yeni adıyla hepimiz TÜKETİCİYİZ. Her ne k…
Tohum
**Kalbin Fânîlerle Dolu İken Hakk’ı Göremezsin** Ey câhil! Kalbin fânî varlıklarla dolu iken Hakk’ı nasıl görecek? Sen e…