Yaz mevsiminin sevilen yiyeceklerinden biri olan karpuz lezzeti ve serinletici özelliğinin yanı sıra sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır. Vitamin ve mineral bakımından…

Yaz mevsiminin sevilen yiyeceklerinden biri olan karpuz lezzeti ve serinletici özelliğinin yanı sıra sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır.
Vitamin ve mineral bakımından zengin olan karpuz özellikle A, C vitaminlerini ve potasyum, magnezyum minerallerini içermektedir. İçerdiği yüksek potasyum sayesinde kalp fonksiyonlarını düzenleme de önemli rol oynamaktadır. Güçlü bir antioksidan olan karpuz yapısında bulunan laykopen sayesinde vücudu kanser hücrelerine karşı korumaktadır. Yapılan çalışmalar prostat ve akciğer kanserine yakalanma riskini düşürdüğünü göstermektedir.
Karpuz B1 ve B6 vitaminlerini de içermektedir. Saç dökülmesi ve tırnak sağlığı gibi yararlarının yanı sıra sinir sistemi içinde tüketilebilecek olan meyveler arasında bulunmaktadır.