Bu ayki tarif serimizin konuğu, dünyanın bir diğer ucundan gelen ve soğuk havaları aşıp mutfağımıza konuk olan Rusya’nın meşhur tatlısı: Medovik Pasta. Çoğumuzun alışık olduğundan …

Bu ayki tarif serimizin konuğu, dünyanın bir diğer ucundan gelen ve soğuk havaları aşıp mutfağımıza konuk olan Rusya’nın meşhur tatlısı: Medovik Pasta. Çoğumuzun alışık olduğundan farklı bir kültür ve damak tadına sahip olan Rusya, imparatorluk döneminin ihtişamını sergileyen zengin mutfağıyla ünlüdür.
Tarifin ilgi çekici tarihi de dikkat çeker. Kökeni 1820’lere dayanır. Rivayete göre bu pasta, Çar I. Alexander’ın eşi için mutfağa yeni gelen bir şef tarafından hazırlanmıştır. Çariçe balı hiç sevmese de pastayı tattığında o kadar beğenmiştir ki malzemeler arasında bal olduğunu öğrenmesine rağmen şefe kızmak yerine onu ödüllendirmiştir. O günden sonra Medovik, saraydaki her davet sofrasında başköşede yer almıştır.
Medovik, adını Rusçada bal anlamına gelen Med (мёд) kelimesinden alır. Hamurunda bal kullanıldığı için bu isim verilmiştir. Pasta, kıtır bisküvilerin arasında ballı kremanın kat kat sıvanmasıyla hazırlanır. Orijinal tarif 13 kat olarak hazırlanır ve bir gece önceden yapılıp dinlendirilir. Slav ülkelerinde yaygınlaşan bu tarif, zamanla tüm dünyaya yayılmış ve özellikle Russian Honey Cake adıyla tanınmıştır.
Evliliğe Dair
**"Bizim iki yaşında bir kızımız ve üç buçuk yaşlarında bir oğlumuz var. Ben baba olarak çocuklarımın banyolarına yardım…
Evliliğe Dair
Korku, başa gelmesi muhtemel bir şeye karşı duyulan endîşe, umut da elde edilmek istenilen şeye karşı kalben ilgidir. İk…
Evliliğe Dair
Çok eskiden büyük mü büyük bir ormanda bir kaplumbağa yaşarmış. Bu kaplumbağa çok yavaş hareket ettiği için bu durum onu…